Амьтадыг гаршуулж эхлэж байхдаа хүмүүс анх амьтаны сүүг хүнсэндээ
хэрэглэж эхэлжээ. Үнээний сүүг анх Бага Азийн орнуудад хүмүүс хэрэглэж
эхэлсэн. Энэ нутагт мөн ямаа болон хонийг МЭӨ 9000-аас 8000 жилийн
тэртээ гаршуулсан байна. Хонь, ямаа нь хуурай өвсөн тэжээл идэж, дасан
зохицсон хөхтөн амьтан бөгөөд
хивэгч амьтан хэмээгддэг. Анхандаа эдгээр амьтадыг мах болон арьс ширийг нь хэрэглэх зорилгоор гаршуулсан байж болзошгүй юм.
No comments:
Post a Comment